Digitalt tryck, vilken skrivare?

Något som har blivit allt vanligare att äga som privatperson är kompetenta redigeringsprogram. Vare sig det gäller designprogram som Photoshop och Illustrator eller videoredigeringsprogram som Sony Vegas eller Permiere Pro, så ser man allt fler privatpersoner dessa program. Folk har helt enkelt fått upp intresset för sådant som företag som http://www.digitalttryck.se/ jobbar med. Den stora skillnaden är att företag har professionella skrivare som kan skriva ut i allt från digitalprint i form av visitkort, till storformat som affischer och skyltar.

Om man som hobby sysslar mycket med design, både digitalt och tryck, bör man investera i en skrivare. Att investera i en bra skrivare gör att man kan skriva ut sina skapelser i olika format (A4, A5 osv), olika färger (i CMYK), utan att oroa sig över att kvalitén försämras. När man väljer skrivare bör man välja en bläckskrivare, bläckskrivare skriver nämligen ut bilder, foton och andra designs med färg mycket bättre än laserskrivare. En laserskrivare hade gjort utskrivna bilder på produkter från allt ifrån Markslöjd till Samsung i sämre kvalité än hur de ser ut på skärmen. En laserskrivare är bra när man bara behöver skriva ut svart text.

Givetvis bör man vända sig till ett företag som specialiserar sig i digitalt tryck om man ska skriva ut något stort eller något som behöver vara i en kvalité som inte går att få med vanliga skrivare.